Dutch Design Keukenhof 2017

Het Keukenhof thema voor 2017 is " Dutch Design ". Keukenhof 2016 is afgesloten met méér dan 1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen. Dutch Design 2017 wordt o.a. uitgebeeld in het bloembollenmozaïek van Piet Mondriaan. Daarnaast staan al de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van het thema.Ook twee van de inspiratietuinen zijn aan Dutch Design gewijd. Mondriaan en Rietveld, hebben de basis gelegd voor Dutch Design. Ook vandaag de dag worden Hollandse ontwerpers wereldwijdgewaardeerd om hun toonaangevende ontwerpen op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Keukenhof 2017 is geopend van 23 maart t/m 21 mei.

De Gouden Eeuw op Keukenhof 2016

Meer dan 1.175.000 bezoekers heeft Keukenhof in 2015 getrokken. Een absoluut nieuw record. Vooral uit het buitenland kwamen vooral meer Amerikanen, Duitsers en Chinezen naar de mooiste lentetuin in de wereld. In 2016 is de Gouden Eeuw het nieuwe thema in Keukenhof. De openstelling is van 24 maart tot en met 16 mei.

Thema in 2015 'Van Gogh'

In 2015 wordt het Keukenhof thema 'Van Gogh'. Het is dan 125 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder overleed. Keukenhof werkt samen met het Van Gogh museum en het Kröller - Müller Museum aan dit prachtige kleurrijke thema.

Recordaantal bezoekers voor Keukenhof

Keukenhof heeft dit jaar het recordaantal van méér dan een miljoen bezoekers getrokken. Een stijgende populariteit bij Amerikanen, Chinezen, Oost-Aziaten en Duitsers en het mooie voorjaarsweer, heeft mede voor dit prachtige record gezorgd. Door het mooie weer is er ook een stijging van Nederlandse bezoekers. Ook Keukenhof Boottrip was succesvol en ook de (inter)nationale media hebben weer uitvoerig aandacht besteed aan het fluistervaren op Keukenhof.

K3 filmt nieuwe clip in Keukenhof Fluisterboot

De razend populaire meidengroep K3 heeft op een van de fluisterboten van Keukenhof opnames gemaakt, voor hun nieuwe nummer 'Kusje van jou'. Ze hadden er een zonovergoten dag voor uit gekozen, wat de sfeer in de clip ongetwijfeld ten goede zal komen. Karen, Kristel en Josje waren zeer enthousiast over het elektrische fluistervaartje in prachtig bloemendecor.

Doop derde fluisterboot op Keukenhof

Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils heeft de derde fluisterboot op Keukenhof gedoopt. De fluisterboten op Keukenhof worden elektrisch aangedreven, varen op groene stroom en zijn geheel klimaat neutraal. Dat Kleintje Pils de nieuwe boot mocht dopen, heeft alles te maken met het jaar thema op Keukenhof, 'Holland'.

Chinese presidentsvrouw doopt nieuwe tulp

Peng Liyuan, echtgenote van de Chinese president Xi Jingping doopte op Keukenhof een nieuwe tulp in aanwezigheid van Koning Willem - Alexander, Koningin Maxima en de Chinese president. De nieuwe Cathay tulp is een sterke- en kleurige bloem, die duurzaam kan worden gekweekt. Met de doopceremonie krijgt deze paarse parkiettulp zijn naam voor de eeuwigheid. Mevrouw Peng Liyuan goot champagne over de prachtige tulp en sprak de naam Cathay uit. Vanuit China is al grote belangstelling voor deze nieuwe tulp.

Keukenhof & Rijksmuseum planten 17e eeuwse tulpenbollen

Komend voorjaar bloeien er 17e eeuwse tulpen in de historische tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam. Wim Pijbes (Hoofddirecteur Rijksmuseum) en Bart Siemerink (Directeur Keukenhof) hebben maar liefst 2.000 unieke tulpenbollen van verschillende oude rassen geplant. Oude meesters en tulpen zijn een prima combinatie als het gaat om de belangstelling van buitenlandse toeristen die naar Nederland komen. In 2013 bezochten ruim 850.000 bezoekers (gedurende 2 maanden opening) Keukenhof en 2.220.000 bezoekers het geheel gerestaureerde Rijksmuseum. In het Rijksmuseum zijn diverse 17e eeuwse kunstwerken te zien waar tulpenrassen op zijn afgebeeld. De historische tulpenbollen die geplant zijn in de tuin van het Rijksmuseum zijn afkomstig van de Hortus Bulborum in Limmen.

Thema Keukenhof 2014: 'Holland'

Van 20 maart t/m 18 mei 2014, is de wereldberoemde Keukenhof weer dagelijks geopend. Het jaarthema in 2014 is 'Holland'. Bezoekers van over de hele wereld bezoeken jaarlijks de mooiste en kleurrijkste lentetuin. Men kan er o.a. tulpen, hyacinten, narcissen en nog talrijke andere voorjaarsbloemen bewonderen, in de meest strakke lijnen en exposities die er bestaan. Kleur bij kleur geordend, soort bij soort, mooier is niet mogelijk.

Peugeot 208 R2 rally primeur in Nederland

Van 12 t/m 13 juli a.s. zal Rally Team van der Heijden aan de start verschijnen van de Internationale GTC Rally. De afgelopen maanden is er door het team hard gewerkt, om met de nieuwe Peugeot 208 R2 aan de start te verschijnen van deze zware rally. Rijder Maarten van der Heijden en navigator Sascha van Veen (Event Sport Services) hebben zich zeer goed voorbereid, om met deze 185 PK sterke Peugeot een goed resultaat neer te zetten. Het Franse ' rallykanon ' zal met technische ondersteuning van Peugeot France acte de presence geven. Een Nederlandse rally primeur.

Succes opnieuw voor Keukenhof Boottrip in 2013

Ook in 2013 kan Keukenhof Boottrip terug zien, op een succesvol seizoen. Van uit de hele wereld hebben Keukenhof bezoekers kunnen genieten, van de fluistervaarten door een prachtig bloemendecor.
De nationale- en internationale media hebben ook dit jaar uitvoerig bericht, over het fluistervaren op Keukenhof.

Belangstelling Garuda Indonesia voor Keukenhof en fluistervaren

De nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia heeft in het laatste magazine, aandacht besteed aan Amsterdam, Keukenhof en het fluistervaren. Vrij recentelijk heeft Garuda het aantal vluchten op Europa vanuit Zuid Oost Azië flink uitgebreid en is een samenwerking aangegaan met Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. Het bereik van het magazine is meer dan 900.000 lezers en wordt zeer intensief gelezen, binnen de groei-markt van toeristen vanuit het verre oosten.

Kleintje Pils krijgt eigen narcis op Keukenhof

Het wereldberoemde dweilorkest Kleintje Pils heeft op Keukenhof een eigen narcis gekregen genoemd naar de band. Mondiaal speelt de band op grote sportevenementen. Vanwege de positieve uitstraling en de functie als muzikale ambassadeurs is de band benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en mag zich voortaan het 'Koninklijk onderscheiden Oranje-orkest' noemen. Het internationale vermaarde narcisveredelingsbedrijf W.F. Leenen uit Voorhout heeft een feestelijk gekleurde narcis met dubbele trompet en groot oranje hart gekweekt. Deze narcis zal op de markt komen onder de naam Kleintje Pils. De officiële doop van de narcis werd verricht door Erica Terpstra. Aan boord van een van de elektrische Keukenhof fluisterboten van ESS en werd er door de band een mini-concert gegeven.

Fluistervaren Keukenhof Boottrip 2012

Ook in 2012 hebben opnieuw heel veel bezoekers aan Keukenhof genoten, van de fluistervaarten tussen de bloeiende bollenvelden. Van over de hele wereld hebben de gasten vanuit de elektrische rondvaartboten kunnen genieten, van dit prachtige bloemendecor. Nieuw dit jaar was de fluisterboot Audiotoer. In drie talen werd op professionele wijze uitleg gegeven van het bloembollenvak en uitgebreide informatie over Keukenhof. Verschillende TV stations van over de hele wereld hebben uitgebreid aandacht gegeven. In 2012 is het Keukenhof jaarthema 'Verenigd Koninkrijk'. Ook kunnen de bezoekers aan Keukenhof weer volop genieten, van de unieke fluistervaarten.

Mooie podiumplaats in NSRK 2011

Tijdens de laatste rally in het Nationaal Short Rally Kampioenschap 2011, hebben Sascha van Veen en Kevin van Deijne een mooie 3e plaats behaald in dit zeer competatieve rallykampioenschap.
Met de zeer snelle Ford Fiesta R2 werd tijdens de Conrad Short Euregio Rally, een succesvol seizoen afgesloten met een eervolle 3e plaats op het finishpodium van dit uit acht rally's bestaande Nederlandse kampioenschap.

55.000 tulpen bloeien komend voorjaar in het centrum van Berlijn

Komend voorjaar zullen 55.000 gekleurde tulpen van Nederlandse bodem voor het symbool van de Duitse eenheid, de Brandenburger Tor in Berlijn bloeien. Het is inmiddels een traditie geworden, dat de bloembollen door Keukenhof en het Nederlands Bureau voor Toerisme aan onze oosterburen worden geschonken. Komend voorjaar zullen de kleurrijke bloemen in volle bloei staan in het centrum van Berlijn. In Keukenhof zelf worden meer dan zeven miljoen bloembollen geplant, die in 2012 voor de mooiste- en grootste lentetuin ter wereld zorgen.

Fluisterboten Keukenhof op Zuid-Koreaanse TV

Een delegatie onder leiding van burgemeester Roh Kwan Kyu uit de Zuid-Koreaanse stad Suncheon, heeft een bezoek gebracht aan Keukenhof. In 2013 wordt in Suncheon de grootste internationale tuin-expo van zuid oost Azië gehouden. De delegatie heeft ook een rondvaart gemaakt op een van de elektrische fluisterboten van Keukenhof. Tijdens de rondvaart zijn uitgebreide beelden gemaakt, voor de Zuid-koreaanse TV. Burgemeester Roh Kwan Kyu was zeer enthousiast over de unieke rondvaart tussen de bloeiende bollenvelden rondom Keukenhof. Met name ook het 100% klimaat neutraal varen op groene-stroom, had bij de delegatie veel interesse.

Sebastian Langeveld in Keukenhof Fluisterboot

Rabobankrenner Sebastian Langeveld was kortgeleden voor een fotoshoot op Keukenhof. De beloftevolle winnaar van De Omloop het Nieuwsblad dit voorjaar in België was zeer vereerd, om als Lissenaar gefotografeerd te worden in de fluisterboot te midden van de bloeiende bollenvelden.

Keukenhof Boottrip opnieuw succesvol in 2011

Voor het vierde jaar in successie hebben weer veel gasten van Keukenhof, een unieke fluistervaart gemaakt tussen de bloeiende bollenvelden.

Bekijk op onze pagina in de media de clip.

Keukenhof Roadshow 2011

Na de succesvolle editie's in 2009 en 2010 is er van 5 t/m 20 maart opnieuw een Keukenhof Roadshow. In deze periode worden vijftien stads- en winkelcentra aangedaan.
Tijdens de Roadshow wordt alvast een voorproefje gegeven, op wat de ' Mooiste Lentetuin van de Wereld ', in het seizoen 2011 allemaal te bieden heeft.
Info: www.keukenhof.nl

Keukenhof 2011 in teken van Duitsland

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land.
In 2011 blijft Keukenhof dicht bij huis. Onze “buren“ zullen van 24 maart tot en met 20 mei centraal staan als “Duitsland – Land van Dichters en Denkers“.
Info: www.keukenhof.nl

Overhandiging van schilderij door ESS aan DJ Ötzi

Tijdens het grote jaarlijkse Oktoberfeest in Brunssum, heeft ESS een door kunstschilder Paul Meijering geschilderd schilderij overhandigd aan DJ Ötzi. De zeer populaire Oostenrijkse popartiest was erg ingenomen met het prachtige schilderij en het krijgt een mooie plek in zijn huis. DJ Ötzi 's doorbraak in Nederland was met de nr. 1 hit 'Anton aus Tirol'. Sinds 1999 scoorde hij wereldwijd verschillende nr. 1 hits in o.a. Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Australië en Japan.

Een Duits 'voorproefje' op 2011

Op 27 april jl. heeft de Duitse tv-zender MDR een voorproefje gegeven op het themajaar op Keukenhof in 2011, 'Duitsland'.
Meer dan 20% van de gasten op Keukenhof, komen uit ons buurland.
Tijdens de uitzending werd uitvoerig stil gestaan, bij het fluistervaren op Keukenhof.

Bekijk op onze pagina in de media de clip van de Duitse TV

Leerzame Sezoens Rally voor Derks Autosport

Op 21 en 22 mei jl. heeft het Derks Autosport Rallyteam deelgenomen aan de Sezoens Rally in het Belgische Bocholt. Zowel de Belgische- als Nederlandse rallytop stond aan de start van deze moeilijke rally. De rally was voor het team bedoeld om wedstrijd ritme op te doen voor de ELE Rally. Op de zeer snelle- en gedeeltelijk onverharde proeven in de Belgische Kempen, werd de Subaru N14 optimaal afgesteld voor de eerst volgende rally. De rally werd door de equipe afgesloten op een uiterst verdienstelijke 21 plaats algemeen en de 6e plaats in de Groep N.

Tijdens debuut geslaagd in Tank S Rally

Bij het eerste optreden in de Tank S Rally meetellend voor het Nederlands Rally Kampioenschap, heeft de equipe Jack Derks en Sascha van Veen een mooi debuut gemaakt. Met de zeer snelle Subaru N14 werd een prachtige 28e plaats algemeen behaald tijdens deze kletsnatte rally rond Emmeloord.

Keukenhof Roadshow 2010

Na de zeer succesvolle eerste editie van de Keukenhof Roadshow in 2009, zal de Roadshow dit jaar kort voor de opening van de 61e Keukenhof op 18 maart a.s., opnieuw tien steden in de Randstad bezoeken. Het jaarthema op Keukenhof is 'From Russia with Love' en daarmee brengt Keukenhof een eerbetoon, aan dit prachtige- en reusachtige land.
In verschillende stads- en winkelcentra wordt alvast een voorproefje gegeven, op wat de 'Mooiste Lentetuin van de Wereld' in het seizoen 2010 te bieden heeft d.m.v. een kleine reizende 'mini Keukenhof'.

Keukenhof Boottrip 2010 'varen tussen de bollenvelden'

'Ontdek Keukenhof en de omgeving' zegt al genoeg! De unieke fluisterbootrondvaarten die ESS komend voorjaar voor het derde jaar in successie gaat varen, zijn niet meer weg te denken tijdens een bezoek aan de 'Mooiste Lentetuin van de Wereld'. Ontdek de bollenvelden. De streek rond Keukenhof is er wereldberoemd om. Gasten uit Nederland en van over de hele wereld, vinden er tulpen, hyacinten en narcissen, in de meest strakke lijnen die er bestaan. Kleur bij kleur geordend, soort bij soort. Prachtig om naar te kijken, nog mooier om doorheen te varen en dat kan; met de milieuvriendelijke fluisterboten (100% elektrisch) van Keukenhof. Openstelling 2010: 18 maart t/m 16 mei. Info: www.keukenhof.nl.

Met meervoudig Olympisch kampioen Benni Raich in Kitzbühel

Tijdens de Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel (Oostenrijk) mocht ESS in samenwerking met Atomic, meervoudig Olympisch kampioen Benni Raich een door Paul Meijering geschilderd portret overhandigen in aanwezigheid van de mondiale pers.

Veel aandacht tijdens Keukenhof jubileum roadshow

Ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum van Keukenhof, organiseerde ESS een zeer succesvolle roadshow langs negen steden in de Randstad. O.a. werden een aantal winkelcentra- en NS stations bezocht en de publieke belangstelling was zeer groot. Op het CS station van Leiden, kreeg de roadshow bezoek van Burgemeester Lenferink.

James Last op Keukenhof voor afscheidstour

Om zijn afscheidstour 'Mit 80 Jahren um die Welt' internationaal te promoten, haalde ESS de wereldberoemde orkestleider naar Keukenhof. De walk of fame werd door James Last onthuld in het bijzijn van vele- fans en media.

Bekijk op onze pagina in de media de clip

Nieuwe narcis 'Amadeus Mozart' gaat hele wereld over

Ter gelegenheid van het 250e geboortejaar van Wolfgang Amadeus Mozart, is door ESS een nieuwe narcis geïntroduceerd met de prachtige naam 'Amadeus Mozart'. De narcis werd gedoopt door de Oostenrijkse Ambassadeur in Nederland, Zijne Excellentie Dr. Erwin Kubesch. De eerste 1.500 narcissenbollen zijn mede door ESS geplant in de tuinen van Schloss Mirabell in Salzburg, de geboortestad van de beroemde componist. In deze prachtige tuin schreef Mozart een aantal van zijn wereldberoemde muziekstukken en ook de opnamen voor de film Sound of Music werden in deze tuin gedraaid. Door de zéér succesvolle introductie door ESS, wordt de narcis 'Amadeus Mozart' als snijbloem maar ook als bol, inmiddels wereldwijd verkocht.

Succes voor Keukenhof Boottrip

Na de pilot in 2008 is de Keukenhof Boottrip definitief toegevoegd aan het Keukenhof programma. Het is dan ook een unieke ervaring om met een fluisterrondvaartboot (elektrisch aangedreven) tussen de bloeiende bollenvelden door te varen, door het hart van de Bollen- streek.

Bekijk op onze pagina in de media de clip van de Japanse TV.

Deelname met elektrische 'Pelikaan' aan Internationale Bloemencorso

Tijdens het Internationale Bloemencorso van de Bollenstreek, heeft ESS met het prototype van de Pelikaan deelgenomen. Dit 100% elektrische voertuig kreeg zeer veel belangstelling van de meer dan één miljoen toeschouwers langs de 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem.

Goud voor André Rieu

André Rieu ontving als dank voor zijn binnen- en buitenlandse promotie van de stad Maastricht, de Gouden Erepenning van de stad. ESS heeft samen met de Burgemeester van Maastricht de heer Leers, een prachtig schilderij van Paul Meijering aan André Rieu aangeboden.

ESS op uitnodiging van Gemeente Amsterdam op elektrisch evenement

Op uitnodiging van de Gemeente Amsterdam heeft ESS deelgenomen aan het evenement 'Amsterdam gaat elektrisch' met de 100% elektrische Pelikaan. Tijdens de presentatie kreeg de Pelikaan veel aandacht van de genodigden en de aanwezige pers.

Minister Verburg bij 'Tussen Koe & Kunst' in Warmond

Tijdens de weidegang naar de Hofpolder in Warmond, begeleide Minister Verburg van LNV de koeien van de stal naar de andere kant van het water. Elk jaar is de weidegang een van de vele hoogtepunten tijdens het unieke evenement 'Tussen Koe & Kunst' in Warmond.

Bekijk op onze pagina in de media de clip van de Amerikaanse TV.